Kangaskassi tuunaten kestävämmäksi

Ostin kesäisiltä festareilta erään lempibändini ohuen, puuvillaisen kassin ja olen rakastunut tähän kassiin lähes yhtä syvästi kuin itse bändiin! Se on kulkenut mukanani festareista lähtien lähes joka päivä, minne ikinä menenkin, ja mietin miten voisin kassin käyttöikää pidentää jo näin etukäteen. Mahdollistahan olisi korjailla kassia sitten, kun se alkaa näyttämään hajoamisen merkkejä ahkeran käytön seurauksena, mutta miksi en ennaltaehkäisisi hajoamista? Samalla voisin parantaa käyttömukavuutta ja käytännöllisyyttä ylipäätään. Ja jos joku nyt siellä miettii, että mikähän bändi on kyseessä, niin se on tamperelainen, melankolista metallia soitteleva Vorna.

En pidä yhtään huonona ajatuksena vuorittaa tästä lähin kaikkia kangaskasseja samaan tapaan.

Mutta siis, ei muuta kuin tuumasta toimeen, käteen nykyistä lemppari matskuani farkkua ja kas, meillä on kohta kahden taskun omaava vuorikangas kassin sisällä! Käytin tähän siis yksiä farkkuja, sekä yhtä takataskua. Toinen tasku on ommeltu farkkujen lahkeesta aiemmin jääneestä, sopivan kokoisesta palasesta. Taskut olisivat voineet olla hieman ylempänäkin, mutta toimii ne näinkin ihan mukavasti. Reunan huolittelin saumurilla ja tikkasin kiinni kassin reunaan, sopivan matkan päästä alkuperäistä tikkausta. Farkun reunan olisi toki voinut myös kääntää, mutta se olisi mielestäni tuonut vain turhaa paksuutta kassin reunaan. Tarkoitus oli myös vahvistaa kassin hihnat, mutta koska mustaa farkkua ei ollut tarpeeksi tähän vaiheeseen, se jäi vielä odottamaan materiaaleja.

Kassi on ollut tällaisena käytössä nyt jo pidemmän aikaa (juu tiedän, olen hidas päivittämään näitä tänne!) ja todettu erittäin toimivaksi. En pidä yhtään huonona ajatuksena vuorittaa tästä lähin kaikkia kangaskasseja samaan tapaan. Varsinkin taskut tuovat huomattavasti lisää käyttömukavuutta, kun ei tarvitse pikku tilpehööriä (kuten sitä iänikuista huulirasvaa) etsiä ja kaivella varttituntia kassin pohjalta!

Jätä kommentti

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus