Weekend bag kierrätysfarkusta

Tämä oli ikäänkuin hyppy tuntemattomaan ja samalla harjoittelua yhteen koulun näyttöön. En ole ikinä koskaan tehnyt tämmöistä kassia ennen, vaikka kaikenmaailman pussukoita ja nyssyköitä olen ennen ommellutkin. Suunnittelin paperille varsin näyttävästi kaiken (ei kuulu minun tapoihin) ja homma näytti varsin helpolta… Tai niinhän mä luulin!

Ensimmäinen vaihe olikin varsin piece of cake. Eli farkuista osien leikkaaminen. Luonnollisesti jokainen kassin kappaleista koostuu useammasta farkkupalasta, sillä kassi on melko ison kokoinen (noin 50cm leveä, 20cm syvä ja 30cm korkea), mutta just hyvä viikonloppureissun kassiksi.

Tässä kohtaa oli eka sommittelu valmis kappaleiden osalta. Hommahan eli ihan hurjasti matkan varrella ja sinne tuli lisäiltyä/poisteltua juttuja intuitiolla sen mukaan mikä just siinä hetkessä näytti hyvältä. Mukaan mahtuu mm. niin koristelua farkku osilla (kuten farkkutakin hihansuulla ja farkkujen vyölenkillä) kuin sashiko kirjonnallakin toteutettuja kohtia.

Kassiin tuli luonnollisesti myös vuorikangas ja väliin ujutin vielä kerroksen 2mm vahvaa huopaa. Tämä oli ehkä vähän liioiteltu valinta, mutta koska en ikinä ole tämmöistä toteuttanut, niin jostain piti aloittaa. Ensi kerralla ohuempaa huopaa kehiin, koska saumoista tulee tällä ihan liian paksuja. Harkinnassa on myös vahvan, kiinnisilitettävän tukikankaan käyttö, jonka silittäisi sekä vuorikankaaseen, että päälliskankaaseen, jolloin kassin tukevuus maksimoitaisiin. Haluaisin kuitenkin mieluummin käyttää kierrätysmatskuja tai vähintäänkin ekologisia vaihtoehtoja, enkä tiedä kuinka ekologisia tuommoiset kiinnisilitettävät tukikankaat lopulta ovat. Tässä käytetty huopahan oli kaupasta ostettua kierrätysmatskusta valmistettua huopaa.

Itse kassin kasaaminenhan meni ihan päin honkia, vaikka kuinka yritin järkeillä homman oikein! Sitten kun olin kassin saanut kasaan, niin seuraavana yönä heräsin ahaa elämykseen siitä, kuinka se olisi oikein pitänyt tehdä! Joten seuraava sitten (ehkä) menee oikein. Tämä siis kantapään kautta opittuna kasattu ja hyvä siitä tuli näinkin. Kassi pääsi heti testiin kolmen päivän reissuun, jonne se lähti verrattain vähällä sisällöllä, mutta tuli varsin täytenä takaisin. Hienosti se reissun kesti ja sai jopa yhden ihmettelevän random tyypin sitä kommentoimaan!

Mutta koska kasaaminen meni miten meni, niin siitä ei nyt sen ihmeempää selontekoa. Katsotaan sitä sitten sen seuraavan kohdalla! Ja hei, koska tuosta linnusta on tullut kyselyitä, niin se oli ihan farkkujen lahkeessa valmiiksi enkä ole sitä sentään siis itse kirjaillut…

Jätä kommentti

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus