Kenkien uusi elämä

Valkoiset, yhden kunnon reiän omanneet Palladium kengät saivat uuden elämän korjaamisen, värjäämisen ja tuunauksen jälkeen.


Reikä piti ensimmäisenä paikata, jottei repeäisi enempää. Koska tarkoitus oli värjätä kengät mustiksi niin käytin mustaa lankaa. On hyvä muistaa, että ompelulangat eivät värjäänny.
En omaa minkään sortin suutarin taitoja tai välineitä, joten lopputulema on mitä on! Paikkaus oli kuitenkin varsin pitävä ja sitä tehostettiin värjäyksen jälkeen ompelemalla käsin farkkupaikka tuohon päälle. Väliin laitoin vielä (ihan varmuuden vuoksi) tekstiililiimaa pitämään kangaskerrokset yhdessä ja tukemaan alla olevia paikkausompeleita.


Värjäys tehtiin Nitor All-in-one tekstiilivärillä pyykinpesukoneessa. Samaan syssyyn siellä pyöri farkut, farkkuliivi ja pitsiliina! Tarkoituksella haettiin vähän haaleampaa mustaa väriä, joten siksi niin paljon tekstiilejä samalla kertaa.

Kun kengät olivat kunnolla kuivahtaneet, ompelin käsin puuvillalangalla paikkoja sinne tänne. Yksi tosiaan korjatun kohdan päälle, muut näön vuoksi. Viimeisenä silauksena niitit kenkien ulkosyrjällä.

Näistä tuli aika päheät! Ja mikä parasta, lahjan saaja oli erittäin mielissään! 🙂

Jätä kommentti

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus