Tyynynpäällinen

Tällä kertaa ihan opiskelujen vuoksi tehty työ, eli tyynynpäällinen, jonka kanssa sai käyttää luovuutta! Olen jo pidemmästi haaveillut mun omasta pääkallo tyynystä, joten sellainenhan se sitten piti tehdä. Ja kierrätysmateriaaleista tottakai!

Tässä siis käytettiin vanhoja farkkuja (itse tyynynpäällinen), paitapuseroa (röyhelöt) ja valoverhoa (kallo).

Ensin tehtiin se vaikein osuus (ainakin itselle), eli se kallo! Melko vapaalla kädellä saksin verhoista pääkallon. Kuviot yritin kohdistaa sellaiselle kohdalle, että lähtisivät suurimmaksi osaksi pois, kun teen silmäreiät ja aika hyvin siinä onnistuinkin. Tikkasin ensin kallon kiinni farkkuun (ensin suoralla ompeleella ja sitten tiheällä siksakilla). Sitten piti ottaa ihan paperia avuksi, piirtää silmät ja nenä, ja näiden kaavojen avulla leikata reiät. Pienillä, terävillä lankasaksilla tämä onnistui helposti. Nämä reiät tikkasin kiinni samalla tavoin kuin koko kallon.

Sitten oli aika tehdä röyhelöt! Nämä tein siis vanhan paitapuseron takakappaleesta leikkaamalla neljä saman levyistä pötköä. Yhdistin ne, siistin reunat pienellä siksakilla ja rypytyksen tein pisimmällä suoralla ompeleella, mitä ompelukoneestani löytyy. Tässä tapauksessa siis 5mm tikillä. Tämän jälkeen rypytyksen tasoitus ja sovittelu pääkallo kappaleen alle ja kiinnitys suoralla ompeleella.
Kun tämä oli tehty, oli aika kiinnittää koko komeus pohjaan kiinni, jonka olin tehnyt farkkujen lahkeesta. Sinne jäi yksi alkuperäinen farkkusauma ja yksi itse ommeltu. Kuten hyvin keskimmäisestä kuvasta huomaa, farkkujen polviin jääneet kulumat jäi hauskasti molemmin puolin kalloa!
Takana käytettiin tehokkaasti hyödyksi loppuja farkkujen palasia ja vetoketju asetettiin hieman vinoon. Vetoketju myös ommeltiin normaalista poiketen kappaleiden päälle rouheuden ja persoonallisemman ilmeen lisäämiseksi. Sekin on muuten kierrätetty!

Kuvissa valmis päällinen laakakuvina sekä itse tyynyn päällä. Taakse jäänyt farkkujen takatasku toimii kätevänä kaukosäätimen säilytyslokerona tai vaikkapa karkkipussin piilona!

Jätä kommentti

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus