Pinnatuolin entisöinti

Otin ihan pienoisen haasteen, kun päätin laittaa iän ikuisen vanhat pinnatuolit uuteen uskoon. Ikinä koskaan ennen en ole mitään huonekalua entisöinyt millään tavalla… Ja niinhän siinä kävi, että kahdesta tuolista sain vain yhden valmiiksi ja toinen jäi odottelemaan parempia aikoja! Mutta nyt olen hieman viisaampi tämän ensimmäisen jälkeen. Ei nimittäin ole ihan helpoin juttu aloittaa tämmöistä ihan nollasta kerrostalossa, ilman järkeviä ja asianmukaisia tiloja sekä koneita. Mutta eiköhän se toinenkin tuoli joskus vielä tule laitettua kuosiin!

Hommahan aloitettiin luonnollisesti siitä, että ensin hiottiin pois vanhat maalit ja paikkailtiin sen jälkeen kaikki kolot ja muut aikojen saatossa muodostuneet ikävät jäljet, kuten kolmannessa kuvassa näkyvä yläpienan pääty, jonka yksi vanha kissani on joskus päättänyt järsiä omasta mielestään parempaan uskoon!
Hionnan tein Dremelin avulla sekä ihan perinteisesti käsin hiomalla. Melkoisen tiukasti oli 60-lukulaiset maalit kiinni varsinkin istuinosassa, joten tässä meni ihan kiitettävä tovi. Hiomisen jälkeen oli kylpyhuoneessa ”tosi kiva” harmaa pölykerros ihan joka paikassa. Tuli pestyä myös kylppäri kokonaisuudessaan tämän jälkeen!
Paikkaamiseen käytin valkoista puukittiä. Värillä ei tässä kohtaa ole väliä, sillä se kuitenkin jäi maalikerrosten alle.

Maalaamiseen käytin Tikkurilan Helmi kalustemaalia (puolihimmeä musta), jonka alle vedin kerroksen saman merkin valkoista pohjamaalia. Tumma pohjamaali olisi voinut olla kätevämpi, mutta toisaalta yksi lisäkerros kalustemaalia valkoisen pohjamaalin vuoksi ei ollut enää niin iso urakka. Mustaa halusin käyttää, koska alkuperäinenkin väri on ollut musta ja halusin pysyä uskollisena alkuperäiselle tuolille.
Itse maalaukseen ja sen lopputulemaan olen oikein tyytyväinen. Hionnan jättämät urat (kiitos Dremelin) tulivat maalamisen myötä aika ikävästi näkyviin, joten toisen tuolin kohdalla taidan jättää Dremelin kaappiin ja teen koko urakan käsin, vaikka se onkin vielä kovempi urakka. Tietysti olisi hienoa, jos olisi kunnon tilat ja koneet tätä vaihetta varten, mutta niitä odotellessa mennään vaikeimman kautta!

Jätä kommentti

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus